Mai vizsga

Go down

Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-23, 17:28

Kód:
Dim response As Integer
Dim eredmeny As Integer



Private Sub bt_eredmeny_Click()
If (t_sugar.Text <> "") And ((ob_kerulet.Value = True) Or (ob_terulet.Value = True)) Then
If ob_kerulet.Value = True Then
 l_eredmeny = 2 * 3.14 * Val(t_sugar.Text)
ElseIf ob_terulet.Value = True Then
 l_eredmeny = Val(t_sugar.Text) * Val(t_sugar.Text) * 3.14
End If
Else
    response = MsgBox("A sugarat nem adtad meg, vagy nem jelölted ki mit számoljak!", vbCritical, "Hiba")
End If
End Sub

Private Sub m_kek_Click(Index As Integer)
 m_piros.Item(0).Checked = False
 m_kek.Item(0).Checked = True
 m_zold.Item(0).Checked = False
 l_eredmeny.ForeColor = RGB(0, 0, 255)
End Sub


Private Sub m_piros_Click(Index As Integer)
 m_piros.Item(0).Checked = True
 m_kek.Item(0).Checked = False
 m_zold.Item(0).Checked = False
 l_eredmeny.ForeColor = RGB(255, 0, 0)
End Sub

Private Sub m_zold_Click(Index As Integer)
 m_piros.Item(0).Checked = False
 m_kek.Item(0).Checked = False
 m_zold.Item(0).Checked = True
 l_eredmeny.ForeColor = RGB(0, 255, 0)
End Sub

Private Sub t_sugar_KeyPress(KeyAscii As Integer)
'response = MsgBox(KeyAscii, vbCritical, "title")
If (KeyAscii = 8) Or (KeyAscii = 13) Then

ElseIf (KeyAscii > 47) And (KeyAscii < 58) Then

Else
  KeyAscii = 0
   
End If
End Sub
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  atomboy on 2009-01-23, 19:44

En nem ugy csinaltam, bar nehany sor azert azonos, es mukodik a program. Ugye ez a fontos?

atomboy
Admin

Hozzászólások száma : 100
Age : 34
Location : Szeged
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.atomboy.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  gab on 2009-01-23, 20:20

enyim:


Kód:
Private bKeyDownHandled As Boolean
Private PI As Double

Private Sub Form_Load()
    bKeyDownHandled = False
    PI = Math.Atn(1) * 4
End Sub

Private Sub btnCalc_Click()
    displayResult
End Sub

Private Sub txtRad_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
    If KeyCode = KeyCodeConstants.vbKeyBack Then
        bKeyDownHandled = True
    Else
        If KeyCode = KeyCodeConstants.vbKeyReturn Then displayResult
    End If
End Sub

Private Sub txtRad_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    If Not IsNumeric(Chr(KeyAscii)) And bKeyDownHandled = False Then
        KeyAscii = 0
    End If
   
    bKeyDownHandled = False
End Sub

Private Sub displayResult()
    If Not txtRad.Text = "" Then
        If opCirc.Value = True Then
            lblResult.Caption = calcCirc(txtRad.Text)
        Else
            lblResult.Caption = calcArea(txtRad.Text)
        End If
    Else
        MsgBox ("Kérem adja meg a kör sugarát!")
    End If
End Sub

Private Function calcCirc(ByVal rad As Long) As Double
    calcCirc = 2 * rad * PI
    Exit Function
End Function

Private Function calcArea(ByVal rad As Long) As Double
    calcArea = rad * rad * PI
    Exit Function
End Function

Private Sub menRed_Click()
    menRed.Checked = True
    menGreen.Checked = False
    menBlue.Checked = False
    lblResult.ForeColor = RGB(255, 0, 0)
End Sub

Private Sub menGreen_Click()
    menRed.Checked = False
    menGreen.Checked = True
    menBlue.Checked = False
    lblResult.ForeColor = RGB(0, 255, 0)
End Sub

Private Sub menBlue_Click()
    menRed.Checked = False
    menGreen.Checked = False
    menBlue.Checked = True
    lblResult.ForeColor = RGB(0, 0, 255)
End Sub

Private Sub menExit_Click()
    End
End Sub
avatar
gab
Admin

Hozzászólások száma : 199
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gabs.no-ip.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-23, 21:12

gab írta:enyim:


Átnéztem a forráskódodat. A formodat nem látom, ezért kérdeznék valamit.
OptionsButtonból 2-nek kell lenni. Egy a kerületnek, egy a területnek. Ha jól látom, Te csak azt figyeled, hogy a opCirc.Value = True. Ha True, akkor kerület, ha false akkor terület?

Ha a válaszod igen, akkor az a kérdésem, hogy van alapból beállítva valamelyiknek True érték?
-Ha a válaszod igen, akkor minden ok, de egy dolog kimaradt a feladatból. Smile
-Ha a válaszod nem, akkor nem minden ok és ezért maradt ki a feladatból valami. Smile
Ha a válaszod nem, akkor elnéztem valamit. Sad


Ui1: Bocsi az interaktív válaszért. Very Happy
Ui2: A forráskódod nállam csillagos 5-ös. Very Happy
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  gab on 2009-01-23, 21:38

Igen, az egyik alapbol True-ra volt állitva. Lustaságból kifolyólag.
avatar
gab
Admin

Hozzászólások száma : 199
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gabs.no-ip.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  atomboy on 2009-01-23, 21:53

It's mine:

Kód:

Private ertek As Double

Private Sub Form_Load()
megjel.Text = ""
ertek = 1
End Sub

Private Sub gombszamol_Click()
    ertek = Val(megjel.Text)
    If opkerulet.Value = True Then
        Rem ertek = megjel.Text
        ertek = ertek * 2 * 3.14
        eredm.Caption = "az eredmeny: " & ertek
    ElseIf opterulet.Value = True Then
        Rem ertek = megjel.Text
        ertek = ertek * ertek * 3.14
        eredm.Caption = "az eredmeny: " & ertek
    Else
        MsgBox ("Vagy nem adott szamot vagy nem valasztott muveletet!")
    End If
End Sub

Private Sub megjel_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
        If KeyCode = 13 Then
            If opkerulet.Value = True Then
                ertek = Val(megjel.Text)
                ertek = ertek * 2 * 3.14
                eredm.Caption = "az eredmeny: " & ertek
            ElseIf opterulet.Value = True Then
                ertek = Val(megjel.Text)
                ertek = ertek * ertek * 3.14
                eredm.Caption = "az eredmeny: " & ertek
            Else
                MsgBox ("Vagy nem adott szamot vagy nem valasztott muveletet!")
            End If
        End If
End Sub

Private Sub megjel_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    If (KeyAscii < 48 Or KeyAscii > 57) And KeyAscii <> 8 Then
        KeyAscii = 0
        End If
End Sub

Private Sub menukek_Click()
    eredm.ForeColor = RGB(0, 0, 255)
    menupiros.Checked = False
    menuzold.Checked = False
    menukek.Checked = True
End Sub


Private Sub menukilep_Click()
    Select Case MsgBox("Ki akar lepni", vbOKCancel + vbExclamation, "Kilepes")
    Case vbOK
    Unload Me
    End Select
End Sub

Private Sub menupiros_Click()
    eredm.ForeColor = RGB(255, 0, 0)
    menupiros.Checked = True
    menuzold.Checked = False
    menukek.Checked = False
End Sub

Private Sub menuzold_Click()
    eredm.ForeColor = RGB(0, 255, 0)
    menupiros.Checked = False
    menuzold.Checked = True
    menukek.Checked = False
End Sub

Private Sub opkerulet_Click()
    megjel.SetFocus
 '  ertek = megjel.Text
End Sub

Private Sub opterulet_Click()
    megjel.SetFocus
 '  ertek = megjel.Text
End Sub

Most nezem, par kikommentelt valtozoatadast nem toroltem ki a forraskod vegebol, ugy adtam le.

atomboy
Admin

Hozzászólások száma : 100
Age : 34
Location : Szeged
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.atomboy.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-24, 08:39

atomboy írta:It's mine:

Gabival beszéltünk a hatékonyságról....

Atomboy -> 71 sor
gab -> 62 sor
enyém -> 39 sor

Bár nálam nem kérdezi meg kilépéskor, hogy tényleg ki akar-e lépni, ezért az még plusz 3 sor, akkor is csak 42 sor.

Többiek is felrakhatnák a forrásukat. Félre ne értsetek, nem versenyezni akarok, de talán tanulni lehet belőle, hogy ki, hogy csinálta meg egyszerűbben, esetleg átláthatóbban, stb... a késöbbiekre nézve.


ui: sorok számát úgy kaptam meg, hogy az összes üres sort kitöröltem.
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  atomboy on 2009-01-24, 13:43

Azert azt is vedd figyelembe, hogy igazabol a het elejen kezdtem el programozni ezen a nyelven, nem sok tapasztalatom van egyszerusitesbol. Nem tudtam, mit mivel lehetett volna helyetesiteni.

Amugy mikorra derulnek ki a jegyek?

atomboy
Admin

Hozzászólások száma : 100
Age : 34
Location : Szeged
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://www.atomboy.hu

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-24, 17:53

atomboy írta:Azert azt is vedd figyelembe, hogy igazabol a het elejen kezdtem el programozni ezen a nyelven, nem sok tapasztalatom van egyszerusitesbol. Nem tudtam, mit mivel lehetett volna helyetesiteni.

Pont ezt akartam elkerülni......

Amugy mikorra derulnek ki a jegyek?

Jan 31-ig biztos
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Sasa-Vhely on 2009-01-26, 18:41

Ha már a sorokat írtátok akkor nekem 30 sor lett és müködik rendesen:) minden ment rajta aminek kellet...Smile


Nah nekem meg ilyen lett:


Kód:
Private Sub kék_Click()
    Label1.ForeColor = QBColor(11)
End Sub

Private Sub kilepes_Click()
    kilep = MsgBox("Biztos be akarja zárni???", vbQuestion + vbYesNo)
    If kilep = vbYes Then End
End Sub

Private Sub piros_Click()
    Label1.ForeColor = QBColor(12)
End Sub

Private Sub szamol_Click()
    Dim eredmeny As Double
    If kerulet.Value = True Then
        eredmeny = 2 * 3.14 * Val(Text1.Text)
        Label1.Caption = CStr(eredmeny)
    ElseIf terulet.Value = True Then
        eredmeny = Val(Text1.Text) * Val(Text1.Text) * 3.14
        Label1.Caption = CStr(eredmeny)
    End If
End Sub

Private Sub zold_Click()
    Label1.ForeColor = QBColor(10)
End Sub

Private Sub Text1_KeyPress(KeyAscii As Integer)
    If (KeyAscii = 8) Or (KeyAscii = 13) Then
    ElseIf (KeyAscii > 47) And (KeyAscii < 58) Then
    Else
        KeyAscii = 0
    End If
End Sub


szerk: bocs hogy belenyultam de nagyon nehezen lehetett olvasni - gab
avatar
Sasa-Vhely

Hozzászólások száma : 9
Age : 29
Location : Hódmezővásárhely
Registration date : 2008. Oct. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Sasa-Vhely on 2009-01-26, 20:31

Semmi baj:) Csak gondoltam felrakom én is:)
avatar
Sasa-Vhely

Hozzászólások száma : 9
Age : 29
Location : Hódmezővásárhely
Registration date : 2008. Oct. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-26, 23:44

Sasa-Vhely írta:minden ment rajta aminek kellet...Smile

Nincs benne minden.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy (kb. +12 sor)
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Sasa-Vhely on 2009-01-27, 08:44

De kiszámolja a területet, kerületet, meg a szinek meg minden megy és tényleg csak ennyi a forráskód...menü is van rajta minden...nah mind1:)
avatar
Sasa-Vhely

Hozzászólások száma : 9
Age : 29
Location : Hódmezővásárhely
Registration date : 2008. Oct. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  gab on 2009-01-27, 10:02

Megvan az első flame topicunk!
Történelmi pillanat.

Ugy felidegesitett hogy megirtam a progit fél sorban. Sajnos olyan kicsi lett a file hogy nem találom sehol.

Szerk: Sasa, egyébként a megfelelő szín menü kezelés hiányzik a kódodból (a pipákra gondolok, ezt is kérte a tanár).
Kód:
Private Sub menukek_Click()
    eredm.ForeColor = RGB(0, 0, 255)
    menupiros.Checked = False
    menuzold.Checked = False
    menukek.Checked = True
End Sub

A Val és CStr függvények honnan jöttek? Más kódjában is láttam már. Automatikusan rakta be a VB vagy a tanár kérte?
avatar
gab
Admin

Hozzászólások száma : 199
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gabs.no-ip.org/

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Sasa-Vhely on 2009-01-27, 16:58

Én már ennek is örültem hogy eljutottam idáig:)
avatar
Sasa-Vhely

Hozzászólások száma : 9
Age : 29
Location : Hódmezővásárhely
Registration date : 2008. Oct. 03.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Füfü on 2009-01-27, 17:33

gab írta:Megvan az első flame topicunk!
Történelmi pillanat.
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Azért attól még nagyon messze vagyunk. Smile
Azért az látszik, hogy "mindenkiéből" kimaradt valami. De azért szerintem mindenki megkapja majd az 5-öst... És ez jó.
gab írta:A Val és CStr függvények honnan jöttek? Más kódjában is láttam már. Automatikusan rakta be a VB vagy a tanár kérte?
A Val-t ismertem énis, de a CStr-t nem.
Val az szöveget szám típussá konvertál.
avatar
Füfü
Admin

Hozzászólások száma : 158
Registration date : 2007. Dec. 07.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gdfszkk.nice-forum.net

Vissza az elejére Go down

Re: Mai vizsga

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.